En resa från kust till kust

Berg- och Dalbana i motljus. Santa Monica Pier, CA. USA.

Kategori: Förberedelser

Dag 0; En ny resa stundar

Jag borde väl egentligen sova nu. Timmen är sen och snart är det dags att gå upp och leta oss iväg mot Arlanda. Av någon anledning så brukar min packning bli sen. Kanske fokuserar jag för lite på det som måste göras, kanske ser jag det inte som en så stor grej längre. Genom professionen har jag rest runt mycket de senaste tio åren. Men just nu känns det som att jag hellre hade haft en packad väska redan i eftermiddags. Det som behöver vara med är packat. Eftersom vi reser i den priskategori som vi gör så tillåts vi ta med två bagage. Jag har utnyttjat läget, så att säga.

Vi styr mot en road trip i USA. Sex veckor av bilåkande och en hel del berg- och dalbana. Jag har inte vågat tänka på hur många mil vi kommer lägga under oss. Det ska bli spännande att räkna ihop hur många stater vi passerar, hur många bensinstationer vi tankar på. En viktig detalj vid road trip är bilen och fram till seneftermiddagen idag var inte den detaljen löst. Vi stod utan bil och det var inte helt lätt att hitta en till imorgon eftermiddag. Handläggaren på AVIS hittade först inget, men när vi justerat vår resplan lite så fanns där en bil. Återstår gör det ögonblick där vi möter fordonet och ska försöka passa in fyra resväskor i en cabriolet…

Flyget lyfter om sju timmar.

Det närmar sig…

Det är lite mindre än ett dygn kvar och väskan är redan packad. Jag tror inte den har varit klar så här tidigt någon gång innan.
Det skulle eventuellt vara när jag i jobbet reser bort och bara tar med mig den väska som, efter förra resan, begåvats med mindre lortig och mer ren tvätt.

Nu är detta inte en vanlig resa heller. Dels på grund av bortsvarandetiden; Sextiosex dagar väntar på annan ort. Dels på grund av kontinentvalet; Jag har aldrig varit på södra halvklotet.

Själva upplägget på resan är också nytt för mig. Jag åker på ”äventyrscharter” i bussar som enligt uppgift kan vara rosa. Det är mycket som är okänt. Jag vet inte vilka jag ska åka med eller hur många som ingår i gruppen. Jag vet lite datum, Australien fram till den tredje januari. Nya Zeeland sedan och hemkomst klockan 14:15 den 31:a januari. Jag vet inte vart vi åker mer än i stora drag, men ska jag vara ärlig så tycker jag det är lite av grejen.

Eftersom mitt liv i övrigt ibland har en framförhållning på under 24 timmar så är detta ännu mer extremt. Jag får detaljer under resan, de första när jag kommer till Alanda. Enormt spännande.
Bekvämlighetsmässigt ser det ut som att jag får ställa om från ”Hotellrum, hyrbil och solkräm” till ”Tältsäng, mat över öppen eld och solkräm” Mängder med solkräm.

Jag har bilden av Steve Irvin, Krokodiljägaren i minnet. Detta tillsammans med stämningen i ”Doktorn kan Komma” från mitten åttio-tal och jag är övertygad om att det enorma landet Down Under erbjuder mest öken och beige-färgad klädsel.

Min bror tycker att jag till det att jag kommer till Nya Zeeland ska odla ett ordentligt skägg och med en torkad träpinne i näven rida i full galopp genom landskapet. Vi får se hur det blir med det.

Snart är jag iallfall där Carola var 1990: Mitt i ett äventyr.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén