Jag frös när jag klev ur tältet och satte mig till frukost. Natten hade varit riktigt sval och det var gott att få på sig en varm tröja. Efter ett ganska snabbt nedpack var vi på rull.

Vi hade inte så många stopp inplanerade idag. Egentligen bara ett längre innan vi skulle vara framme. Vi parken efter någon timmes färd genom ett backigt landskap på en parkering i närheten av Cathedral Cove. Innan vi vandrade till grottan serverades lunch. Jag var i matlaget och hjälpte till allt jag kunde. Sedan började vandringen. Nästan fyrtio minuter från parkeringen får man gå för att komma till Cathedral Cove. Genom lummiga skogar och öppna ängar går den stig som tar oss ner till havet. Vi var nu åter på östkusten för sista natten i tält. Cathedral Cove är en jättestor gång mellan två stränder. Gången går genom berget och det var mäktigt att stå inne i ett enormt tomrum som mängder av vatten under mängder av år har skrapat ur. Stranden var mjuk och nästan vykortslik på båda sidors av gången. Vi stod kvar en stund och bara tittade på vad lite vatten faktiskt kan göra. Det blev så påtagligt på något sätt. Vandringen tillbaka gick snabbt. Jag gick på och höll ett bra tempo tillbaka till bussen.

Turen sedan var inte lång. Vi tog oss ungefär en mil till Hot Water Beach. På campingen slog vi tält för sista gången denna resa innan vi var många som gick ner till stranden. Det är en strand mot havet där varmt vatten tränger upp genom sanden på vissa ställen. Det mängder av turister då gör är att under lågvatten gräva små pooler i sanden. Poolerna fylls med varmvatten och så sitter man där och har det bra. Vattnet är upp till sextiofyra grader varmt så det gäller att inte vara direkt i varmvattnet. Svalare havsvatten blandar sig bra. Det var svårt att hitta en plats. Mängder av andra människor hade samlats och förvandlade en del av stranden till något som liknade en arkeologiskt utgrävning. Överallt låg människor, vissa hade hittat en lagom tempererad källa och byggt sin pool där. Andra försökte förgäves. Vi hittade dels ett ställe i sanden att gräva ner fötterna i, dels oerhört varmt vatten som bubblade upp ur sanden. Där gick det inte ens att stå. Tiden gick och vi vandrade tillbaka till camp.

Såhär i slutet av resan är det mycket som blir för sista gången. Till detta sällade sig middagen som lagades av oss. Imorgon är det restaurang som gäller. Det blev väldigt gott. Nachochips och till detta köttfärs med sås och bönor, riven ost och sallad. Jag tror jag tog mer mat fyra gånger innan jag var nöjd. Mörkret möttes under det att vi satt i bussen och pratade och hade trevligt. Strax efter elva gav jag upp. Nu stundade den sista tältnatten, iallafall denna vinter.