06:20 började vi steka bacon. Mycket bacon blev det. Vi packade oss iväg och rullade mot nya mål. Vi skulle ungefär 45 mil till staden Cobar. Det hände inte så mycket på vägen. Vi fördrev tiden med att se Mad Max 2. Det var ingen bra film faktiskt. Det hände egentligen inget förutom en biljakt som inte var spännande. Men det var kul att veta att en var inspelad i området kring Silverton, området som vi precis lämnade.

Framåt eftermiddagen var vi framme i Cobar. Eftersom jag var i matlaget var det handla mat som stod högst på dagordningen. Vi plockade ihop det vi trodde vi behövde för två dagar till innan det nästan var dags att börja göra middag, hamburgare och korv.

Cobar är en ganska stor stad, om man jämför med det vi haft tidigare. Detta är bara ett kort stopp innan vi tar en lång dag på vägen igen imorgon. Vi har varit utanför mobiltäckning i omkring fem dagar nu, därför har jag inte uppdaterat. Med lite tur är vi inte utanför mer på australiedelen av resan.

Då och då ser jag saker i världen som jag tycker är fantastiskt genomtänkta. Att man får svänga höger trots att det är rött vid trafikljusen i USA är ett exempel. I Cobar såg jag något lika fantastiskt: de skråparkeringar som är längs med gatan, de som går 45 grader mot färdriktningen, de är vinklade åt samma håll som i Sverige. Detta trots att man kör på vänster sida här. Det geniala blir då att alla backar in och kör ut. Det gör att det är väldigt lätt att se trafiken när du kör ut. I Sverige får man gissa om det kommer någon bil. Inbackningen här är heller inte svår. Lätt vänsterbackning. Detta ska jag försöka införa i Sverige också.

20111214-205537.jpg