Att vara med i matlaget innebär en hel del bra saker. Man är med och bestämmer vad det ska bli för mat, man får handla och därigenom se saker inte alla andra får. Men det innebär också att man jobbar lite mer än de andra; Lagar maten och plockar undan den, diskar och ordnar. Just jag har även uppgiften att hålla reda på madrasserna vilket gör att ibland blir det många intressen som drar samtidigt.

Imorse ringde klockan precis innan halv sex. Det är egentligen inte så tidigt om man betänker att det var ungefär då som vi brukade vara igång i början av resan. Jag tycker det är mysigt med tidiga morgnar. Att se dagen gry och känna friskheten är omtyckt iallafall sedan jag jobbade på posten och började 03:15 vissa dagar. Det var friskt imorse också. Solen var inte riktigt uppe än när jag satte igång gasolbrännaren för att värma kaffevatten. Mina kollegor anslöt och vi plockade snabbt fram övrig frukost: Flingor, mjölk, ost och bröd bland annat. Vi passade på att äta innan de flesta andra kom. Också en fördel med att vara i matlaget. Klockan närmade sig sju och vi packade det sista innan vi påbörjade en 70 mil lång resa mot huvudstaden.

Jag sov en hel del på resan. Den tid jag inte sov ägnade jag åt bloggen samt att planera inför Sydney. Vår reseledare har nu i ett par dagar pratat om att vi måste ha en plan för vad vi ska göra bär vi kommer till Sydney. Vi har fyra nätter på vandrarhem där det ingår frukost. Eftersom staden ligger bara tre timmar från Canberra så kommer vi vara där tidig lunch i övermorgon. Det ger oss nästan fyra hela dagar att bara ta in Sydney. Jag läste medhavd resehandbok och googlade lite. Det finns en del att göra, äta på Hard Rock Café och köpa en t-tröja därifrån är naturligtvis redan inbokat. Landskapet är nu mestadels åkermark men det är inte platt som i Skåne. Vägen slingrar sig kring jordbruket där skördenaskinerna åker upp och ner för backarna.

Vi gjorde ganska många stopp på resan. Inte stopp där vi såg något speciellt, mer stopp av typen gå på dass och sträck på benen. Vi stannade bland annat på McDonald’s så jag provade en fruktsmootie. Det var väldigt kallt, men gott och säkert nyttigt.

Vi bor en liten bit utanför Canberra, så sista stoppet innan vi var framme var vid en liten butik. Jag var in och handlade lite. Här i landet finns ett märke i dagligvaruhandeln som jag tycker är väldigt speciellt. Det heter Black & Gold och säljer alla typer av produkter. Jag har hittills sett, men med risk att jag glömt något, kakor, chips, hundmat, schampo, färdigrätter, ost, smör, bröd, matolja, flaskvatten, raklödder, läsk och saft. På butiken nu köpte jag solkräm från Black & Gold. Det är lite som Blåvitt eller Eldorado, förutom det faktum att Black & Gold finns i alla butiker.

Kvällen blev ganska tidig ändå. Jag passade på att handtvätta mina shorts eftersom vi imorgon ska vara snygga när vi ska se på Hufvudstaden på nära håll.