resebloggen.Günzel.se

En resa från kust till kust

Berg- och Dalbana i motljus. Santa Monica Pier, CA. USA.

Dag 1 eller 2; När är jag?

Vi är iallafall framme. Jag släpptes in i landet efter en lång resa. Söndag strax efter 11 på förmiddagen släpptes jag av på Arlanda. Jag vandrade runt ett tag, åt lite lunch och avvaktade. Vi skulle mötas vid valutaväxlingskontoret på Sky City. Och visst fanns där redan ett gäng när jag ställde ner väskan.

Planet lyfte mot London vid 15-tiden. Vid 22 lyfte nästa för resan London-Singapore. Det var ett brutalt stort plan. Långt ifrån de kärror som jag vanligtvis får åka med mellan Sverige och Danmark till exempel. Nästan 12 timmar senare landade vi i södra asien.

På flygplatsen i Singapore, som tydligen anses vara en av de bättre i världen var det inga problem att hitta mat. Detta till trots att det jag gjort mest det senaste dygnet faktiskt har varit att äta. Jag såg också ett exempel på globaliseringen när jag köpte en flaska flaskvatten. Panten gick att plocka ut, en krona, i Sverige och 1.50 mer om du pantade den i Norge. Det var som när jag vid resan från Thailand till USA hamnade på en flygplats som spelade Roxette i högtalarsystemet; Sverige är mer kännt i världen än man först kan ana. 

Nästa anslutning lyfte även det vid 22-tiden. Bara sju timmar efter att vi vaknat och fått serverat frukost var det alltså dags att sova igen. Det känns som om måndagen bara försvann. Fem timmar senare landade vi. Nu var det tidig morgon men väldigt varmt ändå. Strax innan 07 var vi incheckade på anläggningen som skall fungera som husrum de närmaste två nätterna. Frukost stod på schemat och vi hann med en prommenad i den lilla staden Darwin. Vatten köptes i anmärkningsvärd mängd innan det var tillbaka till boendet för att smörja in kroppen med solkräm. Just när jag författar detta har klockan precis slagit 09:10 tisdag och dagen kommer användas till att fortsätta lära känna de andra i gruppen och grillfest. Det finns en risk att kvällen blir relativt kort ändå, det är de två dagarna i Darwin som fungerar som acklimatiseringsperiod.

Föregående

Det närmar sig…

Nästa

Dag 2; En första titt på Australien

1 kommentar

  1. Cat

    Bra att allt gått vägen! Kolla din mail.

Kommentarer är stängda.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén