Jag beslutade precis att det var en resdag till Australien. Det ger att jag nu avslutar dag två, som på många sätt satt ihop med gårdagens långa transport.
Vi styrde kosan mot frukost. Klockan hade blivit tidig förmiddag och det kändes att det trots allt var någon timme sedan mat senast. Inte första bästa, men kanske andra eller tredje stället vi hittade föll oss tillräckligt i smaken för att avancera in i lokalen och beställa. Jag hittade en tallrik med flingor och en ost- och skinkfylld croissant. Godare än vad jag förväntat mig.
Syftet med de två första dagarna i landet är alltså att ställa in både kropp och själ på vad som komma skall. Vad det exakt är som komma skall är jag inte riktigt klar över än. Imorgon har vi ett “uppstartsmöte” där vår reseledare kommer att förklara den dagliga rutinen med mat, handla sova. Han även ge inblick i resan i lite mer detalj; Var och när vi kommer åka, vilka djur som är farliga också vidare. Allt detta imorgon.
Dagen flöt på i ett lugnt tempo. På vägen tillbaka till boendet, eller “cellen” som vi lite skämtsamt har kallat det rum där vi huserar, utforskade vi lite mer av Darwin än vi först planerat. Vissa skulle kunna hävda att vi gick vilse, jag vill se det som en utflykt. Det blev ett antal sådana utflykter i olika gruppkonstellationer under dagen. Vissa innehöll äta, andra var bara vandra omkring. Det bör kanske tilläggas att Darwin inte är en väldigt stor stad. Det var snabbt gjort att beta av de centralare delarna.
Anläggningen där vi nu bor är ett så kallat Backpackers Accomodation och är ett väldigt enkelt hotell där möjligheten finns att dela rum med andra. Vi är fyra i vår cell där alla hör till samma grupp. Vidare så finns pool, poolbar och kök på området samt lite gemensamma utrymmen för äta och umgås. Det var just i anslutning till dessa utrymmen som vi på kvällen bjöds på grillfest. Vår reseledare grillade och gruppen, som nu ökat i storlek till 22 personer, åt. Jag hittade bland tillbehören en sallad som jag speciellt fastnade för; En skål med ostbitar som det var nedslängt någon ensam bit röd paprika i. Mycket smakrikt.
Det är väldigt trevlig stämning så här i början av FIRO-cirkeln men jag är övertygad om att det inte blir några bekymmer. Alla är här för samma sak, upplevelser, och i princip alla är här utan att känna någon sedan tidigare.
Klockan är inte mycket, men jag avslutar kvällen nu redan strax efter åtta. Allt för att ladda för det som komma skall.