Det gäller att inte ligga på latsidan. . Det serveras frukost på hotellet och vi var några som hade satt klockan åtta som mötestid i matsalen. Vi skulle till stranden så varför inte komma dit innan solen blir för stark?

Målet var Bondi Beach, den berömda stranden precis utanför Sydney. Vi letade oss efter frukost mot närmaste tågtrafik för att kollektivtrafiksledes ta oss till havet. Det var inte så svårt. På andra sidan Darling Harbour ligger Town Hall varifrån vi tog ett tåg på blå linje mot Bondi Junction. Där bytte vi till buss och var på ungefär tjugofem minuter nere vid vattnet. Vi intog en plats en bit från det blöta och jag slogs av enkelheten på stranden. Inga män i flippflopps som sålde plats på solstol, här var det bara att ta med dig eget om man ville ha det sådant. Alternativt var lite på fel plats. Stranden är totalt ungefär en kilometer och vi låg på mitten. Vi var inte ensamma men inte så långt ifrån. Mycket berodde nog på den tidiga timmen men vädret spelade även sin stämma i melodin. En stundtals frisk vind gjorde att solen, som bara med stor möda tog sig genom molntäcket, inte värmde speciellt mycket. Bada blev det inget med. Dels var vågorna uppenbart surfvänliga, dels så var det ganska kallt i vattnet. Vi blev kvar i någon timme dock. Att ligga på rygg på en handduk med havets morrande och vindens visa var väldigt avslappnande. Lite som semester.

Lagom till att förmiddagen helt passerat bröt vi upp och tog oss tillbaka till de centrala delarna av Sydney. Vi letade oss till Circular Quay därifrån båtarna ut till Manly avgår. Vi tänkte bränna av en strand till när vi ändå var igång. Färjan tog nästan en halvtimme men bjöd på en god vy över operahuset. I Manly hittade vi en liten restaurang där jag åt mig mer än mätt. Det har i övrigt inte varit en överdriven mängd mat som vi ätit hittills på resan. Rejäl frukost och middag men ofta smörgås till lunch. Jag åt nu en smörgås och men tallrik med caesarsallad. Det var initialt ingen ost med i salladen, något som jag påtalade och köpte till.

Inte heller denna strand bjöd på något speciellt gott solsenesterväder. Det var som på Bondi med den lilla skillnaden att mängden människor som var där var ändå ganska god. Temperaturen var också ganska behaglig upptäckte jag. Det var inte för kallt men heller inte för varmt. Vi var på stranden i någon timme innan det var åter dags att bege sig tillbaka. Jag tycker att Bondi var bättre än stranden i Manly. Den var mysigare och jag upplevde sanden som renare och bättre. Bakom fanns ett komplex med matställen, duschar och toaletter. I Manly fanns flera små bås och toaletter men det fanns å andra sidan en hel gata med restauranger, barer, skoaffärer, leksaksbutiker, butiker för mat och ett krigsmonument från första världskriget.

Klockan var kring fem när vi åter var på boendet. Efter dusch och häng med andra smågrupper satte vi återigen av för att äta. Nu var det Hard Rock Café Sydney som skulle testas och invigas. Jag åt det jag alltid äter; Kycklingen var god och makaronerna lagom starka. Tyvärr blev det en dubbelbeställning på vitlöksbröd, men det gick i det med. Restaurangen hamnar nog på topp fem iallafall, sammantaget räknat. Ett stopp i Rockshoppen och jag har ännu en t-tröja till samlingen. Vi mötte upp med flera på en bar inte långt rån boendet. Vi snackade med vår reseledare, som också hittat dit, en stund innan det var dags att avsluta kvällen. Jag har även jag bokat in mig på en tur imorgon. En variant på en klassisk tur när man är i Australiens största stad.