Så var då tiden i Sydney över. Jag packade klart väskan redan igår för att slippa göra det idag. Det går att sova lite längre då, inbillar av mig. Det var frukost och sedan gav vi oss iväg. Vi hade drygt femtio mil all åka idag, en kort tur med andra ord. Vi lämnade Sydney över Harbour Bridge och fick en sista titt på operahuset på vår högra sida. Vi färdades norrut i landskap som blev mer och mer tropiskt.

Efter vägen stannade vi till och åt. Jag åt en hel del eftersom jag var faktiskt rejält hungrig. Vi stannade till i det lilla samhället Coffs Harbour och jag köpte en aloeverakräm. Jag har inte bränt mig egentligen, har varit väldigt duktig att smörja in alla exponerade kroppsdelar. Men armar och nacke känns torra. Alternativt är det mina händer som är torra, men det lär väl slösa sig det med. Aloevera är ett dundermedel, om man ska tro både vår reseledare och andra i gruppen. Jag tror också på det. Köpte dryck med dundermedlet i Sydney, det var väldigt gott om inte annat. Coffs Harbour ligger i ett område som de själva brukar benämna med Banankusten. Här fanns flera bananodlingar utefter vägen. Någon kilometer utanför låg Emerald Beach. Där skulle vi sova inatt.

En glad tomte i Hawaii-skjorta, shorts och med en surfingbräda under armen hälsade oss välkomna. Det gjorde även de två kängurur som hoppade omkring bland tälten. Det var mycket folk på campen redan. Vi är inte vana med det. Sydney var visserligen befolkat men det var vi beredda på. De campen som vi varit på tidigare har nästan varit obefolkade. Vi slog upp tälten samtidigt som det började regna lite lätt. Det är varmare i vattnet när det regnar. Det var inte långt till havet , så vi gick dit samtidigt som regnet tilltog. Enligt uppgift skulle det vara aderton grader i vattnet. Det var ganska ruskigt när vi kom fram. Vinden piskade regnet i ansiktet när vi fyra tappra själar vadade ut i havet. Det var varmare än 18 grader, det är jag helt övertygad om. För när jag väl var i och mötte vågorna, sköljdes över av saltvatten från Stilla Havet, då var det ganska behagligt. Detta var första gången jag badade i havet på denna resa. Det har inte varit tillfälle annars. I Darwin var det bara krokodiler på stranden, sedan har vi varit i inlandet långt från strand. I Sydney var vädret emot oss men nu var det minsann dags för ett salt dopp.

Ganska snabbt var vi färdiga vid stranden. Regnet avtog lite men vi drog oss mot poolen istället. Det var varmare där men, som alltid, inte samma känsla. Kvällen närmade sig och efter en skön varm dusch var det mat. Grillkorv i bröd med sallad. Det serverades majskolv också, men trots den tydliga julreferensen så tog jag ingen. Det fanns ett bra gratis trådlöst nätverk så medan solen gick ner satt jag vid poolområdet och surfade. Jag passade på att fixa med bloggen och kolla av vad som händer hemma. jag hänger med lite på vad som händer på andra sidan jorden. Text-tv-appen jag har i telefonen är den enda nyhetskanal jag behöver. Regnet har upphört nu men molnen är kvar. Det finns risk för nederbörd inatt skulle jag säga.