Bara en liten stund efter sovläge började det regna. Det slutade sedan inte regna vad jag kunde förstå bär jag hörde snacket från resten av gruppen. Detta var heller inget lätt augustiregn som sakta svalkade landskapet. Detta var stundtals ett ösregn som tog sig in i tälten. Vi klarade det tält som jag sov i ganska bra. Flärpen som ska täcka dragkedjan har en förmåga att inte täcka dragkedjan varför det blir lite fuktigt i tältet. Men det var oerhört milda omständigheter om man jämför med andra som inte hade samma tur.

Det regnade genom frukosten men lagom till avfärd lättade molntäcket och regnet försvann. Vi tuffade vidare norrut och vädret blev ständigt bättre. Vid lunchtid var vi framme vid Byron Bay. Detta är den östligaste punkten i Australien. Vi vandrade bort mot fyren som står på en kulle. Det är väl egentligen det som är det mest östra, men vi skulle inte hinna dit och tillbaka bedömde vi. Istället vandrade vi tillbaka på stranden till stället där vår reseledare parkerat bussen. Vi tog oss till en restaurang som serverade asiatisk mat i liten pappkartong. Jag valde något som tydligen är ganska thailändskt. Det var ätbart iallafall. Helt enkelt en massa mat nedpressat i den lilla kartongen. Det var nudlar, kyckling och flertalet grönsaker. Som pyttipanna fast på asiatiskt sätt.

Sedan var det dags att åka vidare. Vi åkte in i en ny stat och vred tillbaka klockan en timme. Det var inte så långt till Guldkusten, Gold Coast, så tillsammans med tidsomställningen kom vi fram ganska tidigt på eftermiddagen. Jag kollade över flertalet broschyrer på vad som fanns att göra under morgondagen. Vi har en heldag imorgon så den ska jag, som vanligt, försöka utnyttja till max. Tälten restes snabbt och madrasserna lades ut på tork. Allt var genomsurt men en lätt vind tillsammans med solens lätta strålar borde torka iallafall det mesta av det blöta.

Det närmade sig matdags så jag och fyra till drog iväg till Hard Rock Café. Jag åt en Twisted Mac, Chicken and cheese. Det var faktiskt väldigt gott. Godare än på länge. Vi satt där ett tag innan vi drog vidare till Rockshoppen och jag köpte en t-tröja. Det var nu mörkt när vi satte av tillbaka till Main Beach Tourist Park. Tanken var att promenera men ett plötsligt skyfall fick oss på andra tankar. En snabb taxiresa och vi var tillbaka. Tältet var visserligen inte helt torrt men vi avslutade ganska snabbt. Imorgon blir en intensiv dag.