Frukost i skuggan utomhus är väldigt mysigt. Eftersom vi skulle vidare idag så var det äta upp eller slänga. Jag åt det mesta av det surdegsbröd jag köpte på julafton. Smöret var det jobbigaste att äta upp. Det billigaste smöret fanns bara i femhundragramsförpackning.

Precis efter åtta åkte vi och vi hade en ganska behaglig dag framför oss. Första stoppet var vid en bar/restaurang som hade en serietidning som förebild. Nästa stopp var en klassisk vägkrog där vi åt lunch. Nu var det varmt ute igen. Himlen var snudd på molnfri och jag var insmord i solkräm.

Efter totalt ungefär trettio mil var vi framme i Hervey Bay. Efter att snabbt satt upp tälten drog hela gruppen ner till stranden för att bättra på brännan. Jag smorde in mig igen. Solen dämpades inte av något moln så det lär märkas imorgon hur bra det har gott med solandet. Det har köpts en boll i gruppen. Vi ockuperade en ansenlig bit strand och spelade fotboll. Jag imponerade med min totala avsaknad av bollsinne. För att vinna boll och komma förbi motspelare använde jag mig flertalet gånger av den beryktade snubbel-finten. Ibland vann jag bollen, oftare fintade jag bort mig själv. Men jag vill ändå hävda att jag var intensiv och sprang en hel del. Även om det egentligen inte gjorde något till laget. Jag åkte mycket skridskor, eller vad det nu heter i fotboll. Dessutom jämnar det ut brännan hoppas jag. Havet var avsvalkande men det var väldigt långgrunt. Det var en väldigt skön tid. Solen, fotbollandet och havet.

Efter att nästan tre timmar i sanden var över och vi gick tillbaka till campen för mat. Vår reseledare bjöd på Fish & Chips. Det var väldigt gott. God och mör fisk. Kvällen ägnades åt förberedelser inför imorgon. Då ska vi till Fraser Island. Ryggsäcken är packad och jag var förbi och handlade. Mer solkräm, tandkräm och raklödder. Nu klarar jag mig en månad till. Natten är helt stjärnklar, det har inte varit så på väldigt länge. Rogivande att bara titta upp och försöka minnas åt vilket håll handtaget går åt på Karlavagnen där hemma. Här går det åt höger.