Det var tidig avfärd idag med. Strax efter 06 rullade vi från Airlie Beach. Vi hade en ganska lång bit att åka till Cairns – sista stoppet i detta landet. På något sätt gillar jag dessa bussdagar då och då. Det ger tid att reflektera över vad man gjort, tid att blogga och framförallt att sova ikapp lite. Dagarna tenderar att bli ganska intensiva i övrigt då jag försöker hinna med sp mycket som möjligt på varje ställe. Om det sedan regnar på natten så jag måste tömma tältet på vatten istället för att sova, så sliter det lite också.

Även denna repa visades en film. Denna gång en Mel Gibson-rulle om första världskriget. Jag tittade inte utan sov istället. Annars var dagens uppgift att boka aktiviteter för de kommande dagarna. Någonstans har det blivit fel i någon kommunikation. Det har gett att vi lämnar Australien redan den andra januari istället för den tredje. Det ger att vi inte har lika många dagar här att fylla med utflykter och äventyr. Tyvärr. De dagar jag har är iallafall nyårsafton och nyårsdagen. Det speciella i dessa dagar gjorde att det var bäst att boka det som skulle företas redan idag så fort dom möjligt. En i gruppen fick ansvar för att ringa och boka. Det gjorde hon med bravur.

Vi åt lunch i Townsville, 35 mil söder om Cairns. Jag påmindes att detta är en del i det brittiska väldet genom maten. Det serverades lasagne och pommes frites. En rätt som jag bara sett en gång tidigare i livet. Det var i arbetet på en fotbollsmatch i just England. Jag mindes att jag inte tyckte det passade något vidare varför jag ad om att byta pommes mot sallad istället. Det gick bra och in kommer en sallad som naturligtvis innehåller det som måste vara Australiens favoritgrönsak: Rödbeta. Jag förstår det inte men de har rödbeta på allt. I sallader, till maträtter. Till och med McDonald’s har en burgare som bygger på rödbeta. Visst, det är en nyttig grönsak men tyvärr gillar jag den inte alls.

Vi navigerade oss in till Gilligan’s där vi skulle bo ungefär halv fem på eftermiddagen. Detta var ett stot övernattningskomplex. Stora våningar, en brutal restaurang/nattklubb precis bredvid poolen. Dessutom bjöd de på kvällsmat. Mos och köttfärs tillsammans med lite annat. Det var ganska gott men starkt. Och lite. Vi fyllde på med mat från Restaurang Gyllene Måsen. En burgare utan rödbeta. Det blir en hel del mål på den restaurangen, bakomliggande orsaken är nog enkelheten. Jag vet vad jag får och det är relativt gott. Med en sallad istället för pommessen tror jag inte det är så onyttigt heller. Vi köpte frukost inför morgondagen och repade lite vart vi skulle ta vägen bär vi i den arla morgonsures ska ge oss iväg ut på äventyr. Kvällen blev ganska tidig. Det gäller att spara på krafterna. Imorgon är det nyår och vi ska ut till Stora Barriärrevet igen. Dessutom behöver jag tänka på nyårslöften.