Det regnade när jag vaknade. Så mycket att matlaget hade flyttat in frukosten under tak. Den avnjöts i tv-rummet på campingen. Vi fann ett kort uppehåll i nederbörden då vi passade på att tokpacka ner tältet. Ytterduken fick åka separerat från innerdito, vi hade en ganska kort vägdag framför oss.

Vi lämnade Te Anau och styrde tillbaka mot Queenstown. Återigen fikade vi vid Five Rivers Café. Jag åt inget denna gång utan köpte en dryck. Äpple och någon annan spännande frukt gav kombinerat en vätska som egentligen inte var så god. Jag inbillar mig att den var nyttig istället. Vi åkte vidare genom vidsträckt panorama och var i Queenstown strax efter mittdag. Jag och fyra till ur gruppen åt lite snabbt på restaurang Gyllene Måsen innan vi stävade ner mot hamnen för en båttur. Million Dollar Cruises seglar i Lake Wakatipu för en nittio minuter lång tur. Vi hoppade på och såg den dyra sidan av sjön där husen bygger mot solen, mot norr, samt den andra sidan som ibland inte har sol alls på dagarna. Vi åkte i grunt vatten och såg The Remarkables tona upp sig i fjärran, vi såg en gammal fårstation och hörde guiden berätta om staden Queenstown som fenomen och i siffror. Invånarantalet mer än dubblas över natten på grund av alla turister som stannar och sover.

Väl tillbaka från färden var det precis lagom att göra klart och tvätta en maskin innan det vankades kvällsmat. Jag lade all tvätt i en maskin och ställde in den på att det var ”färger” jag lagt i. Det stämde väldigt bra överens med verkligheten då laddningen innehöll allt från grönt till rött via svart och vitt. När jag väntade passade jag på att ladda min elektronik i ett av de få eluttag som fanns tillgängliga. Smidigt nog placerat i tvättstugan. Tvätten var klar på en knapp halvtimme och kläderna hade samma färg som när jag lade ner dem i maskinen, ungefär.

Istället för att gå på restaurang och köpa mat så skramlade gruppen ihop pengar och köpte gemensam middag som lagades på camp. Det var kyckling i någon sås. Väldigt gott. Vi satt och pratade en stund efter maten innan det var mörkt och jag skulle befästa min teori om att duschen i bås nummer sex inte kräver att man betalar för varmvattnet. Jag var så säker på min sak att jag faktiskt tog god tid på mig innan jag började tvåla. Vattnet var varmt hela tiden. Jag avslutade när det blivit mörkt. regnet hade precis börjat falla.