Syftet med vår resa är Berg- och dalbanor. Eller nöjesparker i allmänhet. Efter att ha semestrat nu i nästan en vecka så är det dags att börja med det vi kom hit att göra. Det var inga problem att komma upp imorse. Vi åt en väldigt bra frukost på hotellet innan vi gav oss av mot Universal – nu skulle vi åka karusell. Vi Vi var sena iväg och även fast vägen var bra rekad av Petersson så tog det lite för lång tid innan vi var inne i parken. Resorten består av tre parker varav två var intressanta för oss. 

Vi började med Universtal Studios. Köerna var långa men vi köade oss fram till det vi ville åka. VI hittade fram till Mumien, Race Through New York, Rockit, Transformers och E.T innan vi hoppade på tåget från Kings Cross till Hogsmeade. I och med tågresan bytte vi park till Islands of Adventure. Vi kom ut i Harry Potter-världen och tog oss till Dragon Challenge. Vi åkte både med blå och röd bana och kom fram till att du bör absolut iallafall  prova att åka längst fram.

Dagen var varm och jag fick tänka lite extra på att hälla i mig vatten. När klockan närmade sig 18 var det dags för lite mer mat. Vi hann precis sätta oss ner innan det började regna. Det är så vanligt att till och med broschyrkartan påtalar att medan det regnar på eftermiddagen finns tid att handla eller äta. Lagom till vi var klar hade regnet avtagit.

Solen började gå ner och vi gick mot utgången. Vi stannade vid Hulk och funderade en liten stund på om vi skulle åka den nu ikväll eller om vi skulle spara den till imorgon. Inget att fundera på egentligen – vi stod precis vid den varför vi ställde oss i kön. Det tog nästan 45 minuter innan vi så kunde sätta oss ner, bli fastspända och sedan skjutas längs banan som inte var igång nät jag var här förra gången – den höll på att bli ombyggd. 

Dagen hade varit lång och jag hade inga problem att somna när vi väl kommit till hotellet.