Trots att vi skulle checka ut så tog morgonrutinen förvånandsvärt kort tid idag. Kanske berodde det på att vi förenklade vissa saker. Frukosten hade Buffé som vi högg in på, servitrisen kände igen oss från gårdagen och frågade om vi bara ville ha samma att dricka som dagen innan. Sådan igenkänning är något jag verkligen uppskattar. Vi packade våra grejer, checkade ut och redan 08:45 satt vi i bilen redo för ännu en dag på Universal.

Vi tog oss genom säkerhetskontrollen, blippade in oss i parken. Direkt satte vi av mot nyheten Skull Island; Reign of Kong. Vi gissade att köerna snabbt skulle växa på sig så prioriteringen var att hinna dit innan alla andra gjorde det. I vanlig ordning så är köandet en upplevelse i sig och den knappa timmen som flöt innan vi var utanför igen kändes ganska kort. Vi rörde oss in i berget där urinvånarna byggt tempel och höll riter, längre in stötte vi på en upptäcktsexpedition där vi var det nya gänget som skulle ut på ön. Turen var en skön blandning av live action och simulator.

Vi jobbade oss genom parken som vi fått en försmak på redan igår. Vi åkte de två största grejerna i Harry Potter-världen, vi provade Jurassic  Parks River Adventure och vandrade genom Poseidon’s Fury. Eftermiddagen blev varm i kläderna och vi satte oss ner för att äta något. Då kom en ordentlig regnskur. Skyddade under ett stort parasoll inmundigade jag en pizza som kom med en liten caesarsallad och en brödpinne. En glad överraskning väntade vid småplocksuthämtningen. Förutom allt vanligt – servetter, bestick med mera – fanns även portionsförpackningar med riven ost. Mycket uppskattat.


Regnet tog ett uppehåll och vi bestämde oss för att köa till någon åktur som innehåller vatten med stor risk att bli blöt. Först ut var Popeye & Bluto’s Bilge-rat Barges, en vildforstur i en rund flotte. Blötgartantin slog in direkt och vi vandrade därifrån ordentligt nervattnade. När vi ändå var igång tog vi sikte mot Ripsaw Falls, en Flume-ride med ungefär timmen kötid. Sista vattenfallet gjorde sitt och de burna textilier som torkat något var åter blöta. Temperaturen hade sjunkit tack vare regnet som kom och jag började nästan tycka att det var lite kallt.

Vi tog en titt förbi Hulk. Tyvärr var den stängd på grund av något tekniskt fel så vi fick vara glada att vi åkt den redan igår. Istället satte vi av för att byta park. Återigen åkte vi Hogwarts Express och vandrade in i Diagon Alley. Mycket tid har spenderats i parkernas Harry Potter-världar men det är ganska enkelt egentligen; Området är väldigt nytt och har flera väldigt fräna åkturer – jag dras till detta. Jag är en av dem som inte läst böckerna utan bara sett Harry Potter-filmerna. Jag har varmt blivit rekommenderad böckerna och har väl bestämt mig för att jag ska läsa dem, eller lyssna på dem. Köra bil och lyssna på ljudbok är fantastiskt avslappnande. Sju Harry Potter-berättelser kommer innebära att jag får köra väldigt många mil för att lyssna.

Sista åkturen blev Escape from Gringotts. När vi väl var inne i den kylda delen av köandet så frös jag, något jag inte räknat med att jag skulle när det är sommar i Florida. När vi lämnade parken hade regnet börjat igen, denna gång utan tecken på att sluta.

Turligt nog kunde vi lasta ur bilen under tak vid det nya hotellet. Best Western Lake Buena Vista tog emot oss och vi fick ett rum på fjärde våningen. Fortfarande när vi åkte för att äta så föll regnet och det var inte förrän jag krupit under täcket som jag slutade småhuttra. Dålig tajming att ta vattenturerna mot slutet av parkvistelsen. 

Imorgon ska vi utforska lite av området vi nu befinner oss på; Walt Disney World Resort är enormt, bara av det vi sett hittills är det svårt att överblicka området. Vi får se hur vi ser på saker efter imorgon, då ska vi till Magic Kingdom.